top of page
kok 4.jpg

Αγαπάω ακόμη τον πρώην μου: Τι να κάνεις αν αισθάνεσαι έτσι.

  • Εικόνα συγγραφέα: Μαρία Ηλέκτρα Αδραχτά
    Μαρία Ηλέκτρα Αδραχτά
  • 10 Ιουν 2024
  • διαβάστηκε 4 λεπτά

Το να αγαπάς έναν πρώην είναι φυσιολογικό.

Εάν εξακολουθείτε να έχετε  συναισθήματα  για έναν πρώην σύντροφό σας, μπορεί να αναρωτιέστε αν είναι εντάξει να αγαπάτε ακόμα τον πρώην σας. Πόσο  υπέροχο θα ήταν να σβήσεις έναν πρώην από τη μνήμη σου μόλις τελειώσει η σχέση; δυστυχώς, αυτό δεν είναι δυνατό. Η αγάπη που μοιραζόσασταν κάποτε με  τον πρώην σας δεν σβήνει από τη μια μέρα στην άλλη, και αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας.

 


Οι λόγοι που μπορεί να αισθάνεστε ότι αγαπάτε τον πρώην σας:

  • Έχετε όμορφες αναμνήσεις από τον χρόνο σας μαζί

  • Έχετε την τάση να θυμάστε τις καλές στιγμές (και να ξεχνάτε τις κακές)

  • Είστε συγκεντρωμένοι στα καλά χαρακτηριστικά του πρώην σας, αλλά αγνοείτε τα αρνητικά του χαρακτηριστικά

  • ·Σας ελκύουν ακόμα

  • Θλίβεσαι για την απώλεια αυτού που θα μπορούσατε να είχατε μαζί

  • Είσαι ακόμα ερωτευμένος με τη φαντασίωση του ποιος νόμιζες ότι ήταν ο πρώην σου πριν από το χωρισμό.

 

Φυσικά, μπορεί να αισθάνεστε σαν να έχει τελειώσει ολόκληρος ο κόσμος σας. Αυτά τα δυνατά συναισθήματα που είναι πανταχού παρόντα τώρα δεν θα διαρκέσουν για πάντα, και μια μέρα θα κοιτάξετε πίσω και ελπίζουμε να είστε ευγνώμονες για την αλλαγή που επέφερε για εσάς ο χωρισμός.

 


Πώς να ξεπεράσετε έναν πρώην

Που έχετε αποχωριστεί πρόσφατα,  μια σχέση ή συνειδητοποιήσατε ότι δεν έχετε ξεπεράσει εντελώς τον πρώην , παρακάτω είναι μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να προχωρήσετε.

 


Τι πρέπει να κάνετε αν εξακολουθείτε να αγαπάτε τον πρώην σας;

1. Ψάξτε για περισπασμούς από τα συναισθήματά σας

2. Αφαιρέστε τυχόν υπενθυμίσεις που προκαλούν συναισθήματα για τον πρώην σας

3. Σκεφτείτε να κάνετε ένα διάλειμμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

4. Να προσέχετε τον εαυτό σου.

5. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας

6. Μιλήστε με έναν επαγγελματία

 



Αποσπάστε την προσοχή σας.

Ένα αδρανές μυαλό είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για μια ραγισμένη καρδιά. Αν κάθεστε στο σπίτι και σκέφτεστε τον πρώην σας και όλες τις αναμνήσεις που έχετε μοιραστεί, προετοιμάζεστε για αποτυχία. Ωστόσο, αν είστε απασχολημένοι, η ώρα θα περάσει, η μέρα θα κυλήσει πιο γρήγορα και τα συναισθήματα θα κυλήσουν μαζί.

Εδώ θέλω λίγο την προσοχή σας! 

Αν και το να είσαι απασχολημένος είναι σημαντικό,  αν είσαι συνεχώς απασχολημένος, δεν θα έχεις τον χρόνο να επεξεργαστείς πραγματικά τα συναισθήματά σου. Και, η μη επεξεργασία των συναισθημάτων μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσετε  την απώλεια στο μέλλον. Έτσι, ενώ το να παραμένετε απασχολημένος είναι καλό πράγμα, θυμηθείτε να επιτρέψετε στον εαυτό σας να νιώσει τα συναισθήματά σας.

 

Διαγράψτε εντελώς τον πρώην σας.

Διαγράψτε εντελώς τον πρώην σας από τη ζωή σας. Αυτό περιλαμβάνει τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνσή τους, όλες τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, την οικογένεια, τους φίλους, τους κοινούς γνωστούς και οτιδήποτε σας συνδέει με τον πρώην σας.

 


Μείνετε μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εάν εξακολουθείτε να αγαπάτε τον πρώην σας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν πρόκειται να σας βοηθήσουν. Θα βασανιστείτε μόνο αν βλέπετε νεα του  στα σοσιαλ μίντια. Φανταστείτε τον πρώην σας να εμφανίζεται στο χρονολόγιό σας και να έχει μόλις δημοσιεύσει κάτι με έναν νέο φίλο. Αμέσως η μέρα σου καταστρέφεται.

 Επειδή είστε σε ευάλωτη κατάσταση, θα είναι εύκολο για εσάς να συγκρίνετε τη ζωή σας με φίλους και διαδικτυακούς φίλους που δεν έχετε καν γνωρίσει ποτέ.

Επιπλέον, η συχνή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει συνδεθεί με την κατάθλιψη. Επομένως, διαγράψτε τον πρώην σας και κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να μείνετε μακριά από τις κοινωνικές πλατφόρμες καθώς επεξεργάζεστε τα συναισθήματά σας και επικεντρώνεστε στη θεραπεία σας.

 

Δώστε προτεραιότητα στην Αυτοφροντίδα.

Εδώ και καιρό έχουν παρέλθει οι κρίσιμες μέρες του συνοφρυώματος  του καθίσματος μόνοι για μεσημεριανό γεύμα. Έτσι, χαρίστε στον εαυτό σας μια μέρα περιποίησης ή βγείτε έξω σε ένα ραντεβού.

 

Απολαύστε τον εαυτό σας και μάθετε να συνηθίζετε τη δική σας παρέα. Τελικά, αν δεν μπορείς να αγαπήσεις τον εαυτό σου, πώς περιμένεις να προχωρήσεις και να επιτρέψεις σε κάποιον νέο να σε αγαπήσει;

 

Μην βιάζεστε τη διαδικασία

Το να ερωτευτείς μπορεί μερικές φορές να είναι μια χρονοβόρα διεργασία  και άλλες φορές να σου έρθει γρήγορα και απροσδόκητα. Ωστόσο, με τους χωρισμούς, η διαδικασία να ξεπεράσεις κάποιον μπορεί να μοιάζει σαν το τέλος του κόσμου. Μην πιεζέτε τον εαυτό σας   προσπαθώντας να μεταβείτε σε μια άλλη σχέση. Στην πραγματικότητα, το να φέρεις κάποιον νέο στο χάος των συναισθημάτων σου είναι το χειρότερο δυνατό πράγμα που μπορείς να κάνεις. Νιώστε αυτά τα συναισθήματα και επεξεργαστείτε τα πριν προσπαθήσετε να βγείτε ξανά ραντεβού.

 

Μιλήστε έξω

Η θεραπεία δεν είναι πλέον ταμπού. Μπορείτε να μιλήσετε με έναν επαγγελματία αυτοπροσώπως, σε συνομιλία μέσω βίντεο, στο τηλέφωνο και μέσω μηνύματος κειμένου. Η τεχνολογία έχει καταστήσει δυνατή την ευκολία να φιλοξενήσει κάθε πτυχή της ζωής.

 

Εάν εξακολουθείτε να μην σας ενδιαφέρει να πείτε σε έναν εντελώς άγνωστο όλη σας την ζωή  , θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μιλήσετε σε μέλη της οικογένειας ή σε έναν στενό φίλο για το πώς νιώθετε. Το να το εκφραστείτε  θα απελευθερώσει αυτά τα συναισθήματα και θα σας προσφέρει  ανακούφιση  και ελευθερία.

 

Μην κρατάτε μέσα σας  αυτά τα συναισθήματα και μην προσπαθείτε να είστε «δυνατοί». Είσαι άνθρωπος και έχεις δικαίωμα να εκφραστείς.

 

Γράψε ένα γράμμα

Οι θεραπευτές συστήνουν συχνά να γράψετε μια επιστολή ως τρόπο να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματά σας μετά από έναν χωρισμό ή ένα άλλο επώδυνο γεγονός.

 

Ζητώ από τους θεραπευόμενους  να απαντήσουν στις ακόλουθες ερωτήσεις:

·         Τι θα σου λείψει;

·         Τι θα λατρέψεις;

·         Τι επωμίζεσαι  ως ευθύνη;

·         Τι εύχεστε ο ένας για τον άλλον;

 

Σε έναν τέλειο κόσμο, όλοι θα μπορούσαμε να σβήσουμε τη μνήμη ενός πρώην. Δυστυχώς, δεν μας παρέχεται αυτή η πολυτέλεια. Η αντιμετώπιση των συναισθημάτων που συνοδεύουν την απώλεια είναι επιτακτική. Η θεραπεία για να ξεπεράσεις έναν πρώην που αγαπάς είναι να ζεις. Είναι εντάξει να θυμάστε τις αναμνήσεις (καλές και κακές), το κλάμα είναι μέρος αυτού του ταξιδιού και το να είστε λυπημένοι είναι αναπόφευκτο, αλλά να είστε σίγουροι πως  ο πόνος είναι αυτό που τελικά θα σας πάει στην άλλη πλευρά.

 

 

Εάν εξακολουθείτε να παλεύετε με συναισθήματα αγάπης, λύπης, θλίψης ή θυμού πολύ καιρό μετά το τέλος της σχέσης, σκεφτείτε να μιλήσετε με έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας. Μπορούν να σας βοηθήσουν να επεξεργαστείτε την εμπειρία σας και να βρείτε τρόπους να συνεχίσετε τη ζωή σας.

1 Kommentar


katerinadraxta
16. Juni 2024

Ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε πρέπει να το αποδεχόμαστε.Πιστεψτε σε αυτό που θέλετε να είστε και τολμήστε την αλλαγή.ολα διορθώνονται και κυρίως όλα λύνονται.

Gefällt mir
Ψυχολόγος Αθήνα, Μαρία Ηλέκτρα Αδραχτά, ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ, Ψυχολογοι αθηνα, ψυχολογοι αθηνα τιμες, ψυχοθεραπεια αθηνα τιμες, Διαδικτυακοι ψυχολογοι, ψυχοθεραπεια κοστος, Γνωστοι ψυχολογοι αθηνα, Κλινικοι ψυχολογοι, ψυχολογοι τιμες, Οι καλυτεροι ψυχολογοι στην ελλαδα, ψυχοθεραπεία με χαμηλό κόστος, αγχωδης καταθλιψη συμπτωματα, ψυχοθεραπεια, ψυχοθεραπεία με χαμηλό κόστος, αγχωδης καταθλιψη συμπτωματα, ψυχοθεραπεια, αγχωδης καταθλιψη, ψυχοθεραπεια αθηνα τιμες, Διαδικτυακοι ψυχολογοι, ψυχοθεραπεια κοστος, Γνωστοι ψυχολογοι αθηνα, Κλινικοι ψυχολογοι, ψυχολογοι τιμες, Οι καλυτεροι ψυχολογοι στην ελ�λαδα

Psychology
Care

Μαρία Ηλέκτρα Αδραχτά
Κλινική Ψυχολόγος

ψυχολογοσ, ψυχολογοι τιμες, ψυχολογος αθηνα, Καλυτεροι ψυχολογοι αθηνα, ψυχοθεραπεια κοστος, υπνωση, Κλινικη υπνωση, Ιατρικη υπνωση, ψυχοθεραπεια, δυσφορια φυλου ψυχιατρος, ψυχοσωματικα αυτοανοσα, κλινικη υπνοθεραπεια, ψυχοθεραπεια online κοστοσ, ψυχολογοι online συνεδριες

Η ζωή είναι γεμάτη από μια μεγάλη ποικιλία δυσκολιών που επηρεάζουν αρνητικά τον ψυχισμό και τα συναισθήματα πολλών ατόμων, προκαλώντας τους ψυχικές διαταραχές. 
Βασικός μου στόχος αποτελεί η διάγνωση και η εξειδικευμένη θεραπευτική προσέγγιση ανάλογα με τη σοβαρότητα και τις ιδιαιτερότητες του προβλήματος κάθε ανθρώπου. 
Με τις κατάλληλες θεραπευτικές παρεμβάσεις,

ο πάσχων κατανοεί το παρελθόν και διαχειρίζεται τις παρούσες και μελλοντικές προκλήσεις της ζωής, με έναν νέο και πιο υγιεινό τρόπο.

Επικοινωνία

Κέντρο Ψυχικής Φροντίδας 
Psychology Care

Φορμίωνος 36, Αθήνα 116 34

Για ραντεβού καλέστε:
210 7234 697
694 767 8362

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

Χρησιμοποιούμε Cookies για την καλύτερη περιήγησή σας στο site μας.

  • Facebook

Εξειδικεύσεις

  • Συμπεριφορική, Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία

  • Συμβουλευτική Ενηλίκων, Ζεύγους, Εφήβων, Παίδων

  • Διαταραχές Γενικευμένου Άγχους

  • Άγχος, Κρίσεις Πανικού, Φοβίες, Εμμονές

  • Ιδεοψυχαναγκαστικές Διαταραχές

  • Κατάθλιψη

  • Έλλειψη Αυτοπεποίθησης

  • Μετατραυματικό Στρες

  • Διατροφικές Διαταραχές

  • Διαταραχές Προσωπικότητας

  • Τραυματικά Γεγονότα, Απώλεια

Copyright © 2024 | Athens | Psychology Care ® Clinical Psychologist

 

Psychology web design MedW

bottom of page