top of page
kok 3.jpg

Μαρία Ηλέκτρα Αδραχτά Κλινική Ψυχολόγος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σας καλωσορίζω στο Psychology Care

Αποστολή μου είναι να βοηθώ τους ανθρώπους να ζουν την κάθε τους ημέρα, καλύτερα και ευτυχισμένα. 
Με γνώμονα την ουσιαστική κατανόηση των δυσκολιών του κάθε ατόμου και μέσω της συμπονετικής και συνεργατικής εξερεύνησης και θεραπείας, βοηθάω τους πάσχοντες να δημιουργήσουν νέες αντιλήψεις για το παρελθόν και το παρόν τους. 

Με τις κατάλληλες θεραπευτικές παρεμβάσεις, επιτυγχάνεται η μείωση των αρνητικών συναισθημάτων (άγχος, στρες, κατάθλιψη, τραύμα, θυμός, διπολική διαταραχή, κ.α.), οι θεραπευόμενοι κατανοούν τις σχέσεις, και τις εμπειρίες τους, ανακουφίζονται και γυρνάνε σελίδα για το επόμενο κεφάλαιο της ζωής τους.

Στο κέντρο ψυχικής υγείας Psychology Care προσφέρω ψυχοθεραπεία υψηλής ποιότητας σε ενήλικες, ζευγάρια, εφήβους και παιδιά η οποία περιλαμβάνει κατ’ αρχήν  τη διάγνωση της ψυχικής διαταραχής, εφόσον υπάρχει και στη συνέχεια την αντιμετώπισή της με την κατάλληλη θεραπεία.

Κλινική Ψυχολόγος Μαρία Ηλέκτρα Αδραχτά | Psychology Care Κέντρο Ψυχικής Φροντίδας

Στο Psychology Care μπορεί να απευθυνθεί επίσης, κάθε άνθρωπος που μπορεί να περνάει μια δύσκολη περίοδο και χρειάζεται ένα ασφαλές και σίγουρο περιβάλλον για να μιλήσει για τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.


Η ψυχοθεραπεία περιλαμβάνει εβδομαδιαίες συνεδρίες διάρκειας 50’, κατά τις οποίες δημιουργείται μία συνεργατική σχέση με τον θεραπευόμενο. Η θεραπεία εστιάζεται στον παρόντα χρόνο για το τι συμβαίνει στην ζωή του θεραπευόμενου, καθώς και στις εμπειρίες του παρελθόντος του.

 

Οι συνεδρίες είναι διαδραστικές και περιλαμβάνουν από κοινού ασκήσεις (με συμμετοχή θεραπευτή και θεραπευόμενου), καθώς και ασκήσεις που θα διεκπεραιώσει ο θεραπευόμενος μόνος του στο σπίτι.
Οι συνεδρίες είναι εξατομικευμένες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες και στους στόχους ανάπτυξης των ασθενών.

Μαρία Ηλέκτρα Αδραχτά 

ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

κα (1).jpg

Λίγα λόγια για εμένα - Βιογραφικό

Μετά την ολοκλήρωση του πτυχίου μου πάνω στην Κοινωνική Πολιτική του Παντείου Πανεπιστήμιου και με απώτερο σκοπό την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, σπούδασα Ψυχολογία στο Cardiff Μetropolitan University του Λονδίνου.
Παράλληλα απέκτησα δίπλωμά στη Συμβουλευτική Εκπαίδευση, (πιστοποιημένο από τον οργανισμό Pearson του Ηνωμένου Βασιλείου).
Επίσης είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Κλινική Ψυχολογία και Συμβουλευτική του Derby University και παράλληλα έχω παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχικής υγείας σχετικά με την διαχείριση του στρες και την σωματική υγεία.

Η έρευνά μου επικεντρώθηκε στον Αυτισμό και στην συμβουλευτική των γονέων με παιδιά μαθησιακών δυσκολιών και αυτιστικού φάσματος, στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.
Έχω εργαστεί ως ψυχολόγος στην Α’ Πανεπιστημιακή ψυχιατρική κλινική του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αιγηνήτειο, καθώς και σε πολλά ιδιωτικά ψυχοθεραπευτικά κέντρα όπως το Συμβουλευτικό Κέντρο στην Μαβίλλη.
Υπήρξα μέλος της ομάδας των Νευροψυχολόγων και συμμετείχα σε πειράματα μελέτης κλινικών περιπτώσεων.

 

Διαθέτω πολυετή ειδίκευση στην Γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία και είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS).

Κοινωνική προσφορά
Προσέφερα εθελοντική εργασία στο συμβούλιο προσφύγων και μεταναστών με στόχο την εκπαίδευση και την ψυχολογική στήριξη παιδιών και ενηλίκων μεταναστών.

ψυχολογος Αδραχτά
ψυχολογος Αδραχτά
Πιστοποίηση Stress Management από τον Βρετανικό Σύλλογο ψυχολόγων BPS
Κλινική Ψυχολόγος Μαρία Ηλέκτρα Αδραχτά | Psychology Care Κέντρο Ψυχικής Φροντίδας

Προγραμματίστε εύκολα και γρήγορα την συνεδρία σας μαζί μου, στο κέντρο Psychology Care ή online μέσω διαδικτύου

210 7234 697 - 694 767 8362

bottom of page