top of page
kok 4.jpg
  • Εικόνα συγγραφέαΜαρία Ηλέκτρα Αδραχτά

Καλοκαιρινοί έρωτες: μπορούν τελικά να επιβιώσουν το φθινόπωρο;Καλοκαίρι η εποχή που όλοι περιμένουμε καρτερικά όλο το χρόνο. Οι μέρες είναι φωτεινότερες, Οι νύχτες μεγαλύτερες ο καιρός πιο ζεστός κι εμείς χαλαροί με ανεβασμένη αυτοπεποίθηση φαίνεται ο χρόνος σαν να σταματάει για λίγο. Τουλάχιστον τις εβδομάδες των διακοπών που αφήνουμε τη δουλειά και τις υποχρεώσεις λίγο πίσω.

Οι συνθήκες είναι ιδανικές για διασκέδαση και ερωτικά φλερτ.

Σε όποιο status και εάν βρισκόμαστε παντρεμένοι, single, σε σχέση ή περίπλοκη κατάσταση μπορεί να μας βρει ο Καλοκαιρινός έρωτας.

Το Ερώτημα όμως που ταλαιπωρεί αρκετά είναι αν ο έρωτας που αρχίζει στα σοκάκια ενός νησιού θα συνεχιστεί και στην πόλη.Ας δούμε λοιπόν κυριότεροι λόγοι που οι καλοκαιρινοί έρωτες δεν ζουν το φθινόπωρο:


1. Εξαιτίας του θερμού κλίματος έχουμε ανεβασμένη διάθεση και νιώθουμε ανοιχτοί για νέες γνωριμίες, η λίμπιντο είναι ανεβασμένη και θέλουμε οπωσδήποτε μια ερωτική περιπέτεια που θα μας ενθουσιάσει.

Επομένως δεν φιλτράρουμε καλά τις συνθήκες και το άλλο άτομο που γνωρίζουμε. Αναπόφευκτα δεν μπορούμε να κρίνουμε αν αυτό το άτομο μας ταιριάζει κι είναι ένας κατάλληλος σύντροφος και για μετά το πέρας των διακοπών. Μένουμε στην εξιδανικευμένη κατάσταση της στιγμής της ανέμελης διασκέδασης και της ευφορίας του αλκοόλ.


2.Ζώντας ανέμελοι τους ξέφρενους ρυθμούς των διακοπών βγάζουμε πάντα μια πιο παιχνιδιάρικη και χαλαρή εκδοχή του εαυτού μας , επιστρέφοντας όμως στην σκληρή καθημερινότητα της πόλης αυτό ίσως αλλάζει και άλλες πτυχές του εαυτού μας μπορεί να μην ικανοποιούν τον σύντροφο που γνωρίσαμε ή και το αντίστροφο να μην ικανοποιεί εμάς η ωμή και όχι τόσο χαλαρή πλευρά του εαυτού του εκείνου που γνωρίσαμε.


3. Τις περισσότερες φορές γνωρίζουμε κάποιον μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας μας. Στις διακοπές μας είτε στο χωριό, στο νησί, είτε σε άλλη πόλη και χώρα. Υπάρχει λοιπόν πολύ μεγάλη πιθανότητα ο άνθρωπος που γνωρίσαμε και φαντάζει ο ιδανικός να μένει σε πολύ μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από τη δική μας βάση και φυσικά θα γυρίσει στην μόνιμη κατοικία του όπως κι εμείς. Οι καλοκαιρινοί έρωτες που εκπίπτουν σε αυτή την κατηγορία είναι καταδικασμένοι σε χάσιμο εκτός αν ένας από τους δυο ακολουθήσει τον άλλον εκεί που βρίσκεται. Εκεί θα τον παραδεχτούμε !


4. Υπάρχει και η πιο σκληρή πλευρά της πραγματικότητας. Την ώρα που εσύ απολαμβάνεις ελεύθερη με τα φιλαράκια σου το κοκτέιλ στο beach bar και ο νεαρός απέναντι σε φλερτάρει και ετοιμάζεται να έρθει να σε γνωρίσει μπορεί να μην βρίσκεται στην ίδια κατάσταση. Απλά μπορεί να έχει βρεθεί με την παρέα του διακοπές και να τον περιμένει πίσω το έτερον το ήμισυ που φυσικά θα επιστρέψει εκεί μετά το τέλος των διακοπών. Μην ξαφνιαστείς λοιπόν αν εξαφανιστεί και τερματιστεί η επικοινωνία σας χωρίς λόγο όταν γυρίσετε πίσω.


Ωστόσο υπάρχουν όμως και κάποιοι καλοκαιρινοί έρωτες που επιβιώνουν και δεν ξεθωριάζουν στα πρώτα φθινοπωρινά πρωτοβρόχια.

Λίγοι σε αριθμό αλλά μπορεί να υπάρξει κι αυτή η περίπτωση.

Δύο άνθρωποι όταν γνωριστούν ίσως αντιληφθούν πως έχουν περισσότερα κοινά απ’ όσο περίμεναν ώστε υπάρχει μια πρώτη θετική προδιάθεση για τη δημιουργία σχέσης.

Αυτό φαίνεται από τον τρόπο που επικοινωνούν και το πως νιώθουν όταν είναι μαζί και όταν είναι χωριά, αν λείπει δηλαδή ο ένας στον άλλον.

Είναι όμως παγίδα να ελπίζουμε πως η γνωριμία αυτή θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο και μέσα στην καθημερινότητα του χειμώνα.

Το καλοκαιρινό μοτίβο της ανεμελιάς θα αντικατασταθεί από το γεμάτο άγχος πρόγραμμα της φορτικής καθημερινότητας, των υποχρεώσεων και των πιέσεων.


Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε;

Για αρχή να είμαστε συνειδητοποιημένοι των συνθηκών.

Να γνωρίζουμε τι είναι αυτό που θέλουμε, που έχουμε ανάγκη την παρούσα στιγμή και να το επικοινωνήσουμε στον άλλον άνθρωπο που γνωρίσαμε . Δεν χρειάζεται να παραπλανήσουμε ή να δώσουμε ψεύτικες υποσχέσεις.


Αντίστοιχα και η άλλη πλευρά πρέπει να είναι ξεκάθαρη στο εάν βλέπει την γνωριμία ως μια ευκαιρία να περάσουμε καλά χωρίς περαιτέρω προσδοκίες ή ως μια γνωριμία με προοπτική μια μελλοντική σχέση.

Επομένως καλό θα ήταν να οριοθετήσουμε μέσα μας αλλά και στο άτομο που μόλις γνωρίσαμε την νέα ερωτική μας σχέση.


Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να ερωτευτούμε αλλά και να το αποφύγουμε επίσης.

Για έναν απ’ τους δυο θα είναι πάντα πιο επίπονο. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν κανόνες και δεδομένα στην αγάπη και στον έρωτα.


Όποια και εάν είναι η έκβαση της καλοκαιρινής μας γνωριμίας.


Οι καλοκαιρινοί έρωτες μας αναζωογονούν, μας προσφέρουν συναισθηματική ανάταση και μας γεμίζουν αυτοπεποίθηση.

Όσες κρατούν μετά το πέρας του πρώτου δεκαπενθήμερου του Σεπτεμβρίου είναι σχέσεις ζωής ή και όχι.

Ένα είναι σίγουρο πως οι αγάπες του καλοκαιριού είναι αναστατωτικές και ανεπανάληπτες και μας χαρίζουν υπέροχες αναμνήσεις που διαρκούν μια ζωή.

55 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentarios


bottom of page