top of page
kok 4.jpg
  • Εικόνα συγγραφέαΜαρία Ηλέκτρα Αδραχτά

Γιατί οι νέοι κάνουν λιγότερο σεξ;


Όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι έρχονται στο γραφείο μου και αναφέρουν προβλήματα και ανησυχίες σχετικά με την σεξουαλική τους δραστηριότητα.


Η συχνότητα και η ποσότητα του σεξ έχει μειωθεί κατά κόρον έως και εκμηδενιστεί σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και η αυτοϊκανοποίηση. Κάτι το οποίο τους δημιουργεί άγχος και οδηγεί σε έλλειψη αυτοπεποίθηση και έλλειψη ικανοποίησης στην ζωή τους γενικότερα.Πάμε όμως να διερευνήσουμε βαθύτερα το φαινόμενο. Γιατί να συμβαίνει αυτό;


Σύμφωνα με Ινστιτούτο έρευνας της σεξουαλικής συμπεριφοράς καταγράφηκε αύξηση 24-28% της μείωσης της σεξουαλικής δραστηριότητας στις ηλικίες 18-24.

Οικονομικοί λόγοι κρύβονται πίσω από αυτή την μειωτική τάση.

Οι μισοί νέοι μέχρι 30+ χρονών μένουν με τους γονείς τους. Επομένως δεν μπορούν να συγκατοικήσουν με το σύντροφό τους και δεν έχουν ιδιωτικότητα.


Επίσης η ανασφάλεια της ανεργίας που οδηγεί σε λιγότερους οικονομικούς πόρους επηρεάζει αρνητικά την σύναψη προσωπικών σχέσεων κάτι που αυτόματα σημαίνει και λιγότερο σεξ.

Οι νέοι επίσης περνάνε πολύ ώρα στην εργασία τους η οποία λόγω συνθηκών έχει γίνει και online σε πολλές περιπτώσεις.
Αυτό έχει συνέπεια να περνάνε πολλές ώρες διαδικτυακά και να χάνουν την προσωπική δια ζώσης επαφή.

Όλο αυτό τους γεμίζει και έτσι λιγοστεύουν οι πιθανότητες γνωριμίας νέων ατόμων.


Οι νέοι πλέον συνηθίζουν να βγαίνουν έξω με άτομα που δεν έχουν ενδιαφέρον να βρουν κάποιον σύντροφο.


Μπορεί να υπάρχει το συναίσθημα του ανήκειν, της παρέας και της ζεστασιάς και να εισπράττουν συναισθήματα αποδοχής αλλά δεν βλέπουν ο ένας τον άλλον ως ενδεχόμενο σύντροφο ή σεξουαλικούς παρτενέρ.


Επιπλέον υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ψυχολογικών παραγόντων που επηρεάζουν την Σεξουαλική δραστηριότητα.

Τώρα τελευταία έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στην σεξουαλική συγκατάθεση. Και αυτό αγχώνει πολλούς νέους σχετικά με το πως πρέπει να επικοινωνήσουν ερωτικά σε ένα ραντεβού.

Πολλοί είναι οι νέοι που ντρέπονται για κάποιες σεξουαλικές επιθυμίες τους.


Κάποιες απόψεις για τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου που μπορεί να έχει ένας νέος μπορεί να αντικρούονται με απόψεις που μπορούν να έχουν οι φίλοι του ή οι οικείοι του.

Ας μην ξεχνάμε πως για πολλούς το σεξ δεν είναι μόνο μια πράξη ή αυτό που νιώθεις, αλλά ορίζει το ποιός είσαι, αποτελεί ταυτότητα.

Ένα θέμα που πυροδοτεί πολλές διαμάχες και αντιρρήσεις.Social Media

Είμαστε η γενιά των «ψηφιακών παραμυθιών». Οι νέοι αφιερώνουν πάρα πολύ χρόνο online στα smartphones στην επικοινωνία μέσω σόσιαλ μίντια κάτι που έχει διαμορφώσει σεξουαλικά πρότυπα.

Αρχικά προσδίδει άμεση ευχαρίστηση η διαδικτυακή επικοινωνία, είναι ευκολότερη και πολύ πιο βολική από τον καναπέ του σπιτιού σου με το πάτημα μόνο ενός κουμπιού.


Επομένως πλέον τα άτομα δεν νιώθουν τόσο οικεία με την δια ζώσης επικοινωνία και έχουν ξεσυνηθίσει να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που ενέχει ένα ραντεβού.

Έτσι λοιπόν και το σεξ γίνεται περίπλοκο. Πολλά άτομα πανικοβάλλονται όταν καλούνται να κάνουν σεξ με τον σύντροφο τους και ιδίως όταν αυτό γίνεται βαρετό χωρίς να έχουν τίποτα νέο να συμβεί.

Πολύ συχνά Ρωτούν μέσα στις συνεδρίες «πως μπορώ να αντλήσω ικανοποίηση από το σεξ με το σύντροφό μου».Η βιομηχανία Πορνό

Όχι μόνο δεν απολαμβάνουν λιγότερο σεξ οι νέοι σήμερα, αλλά έχει μειωθεί σημαντικά και η αυτοϊκανοποίηση.

Σ’ αυτό έχει συμβάλλει σημαντικά η ελεύθερη και αυξανόμενη πρόσβαση σε online πορνογραφικό υλικό. Πολλοί νέοι πριν γνωρίσουν κάποιο σύντροφο και αποκτήσουν σεξουαλική δραστηριότητα παρακολουθούν πορνό και συγκρίνουν τον εαυτό τους με αυτό που βλέπουν.

Αντί να πυροδοτεί την φαντασία τους, τους γεμίζει ανασφάλεια, μειονεξία και ντροπή. Όλα αυτά μεταφράζονται αυτόματα σε μειωμένη σεξουαλική επιθυμία και λιγότερη απόλαυση.

Όσο λιγότερο σεξ κάνουν οι νέοι τόσο υποβαθμίζεται η σημασία των αισθήσεων πχ για επαφή. Η σεξουαλική επαφή περιορίζεται στις εικόνες και μειώνεται η ανάγκη για ζωντανή επαφή.Η σημερινή γενιά είναι όλο και λιγότερο περίεργη για το σεξ συγκριτικά με προηγούμενες γενιές.

Μέσα από το πορνό νοιώθουν πως έχουν βιώσει και μάθει τα πάντα, επομένως δεν βρίσκουν κίνητρο για περαιτέρω σεξουαλική εξερεύνηση.

Η καθημερινότητα και η εξέλιξη της επικοινωνίας επηρεάζουν άμεσα την σεξουαλική δραστηριότητα. Βλέπουμε την επίδραση των smartphones και των social media στον τρόπο διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας, στα καθημερινά μας ψώνια και στην ενημέρωση μας.Νέες έρευνες δείχνουν πως οι Αμερικανοί, οι Ιάπωνες και οι Γερμανοί πού είναι πρωτοπόροι στην τεχνολογία σημειώνουν όλο και λιγότερη σεξουαλική δραστηριότητα και αυτοϊκανοποίηση.


Επομένως επηρεάζεται άμεσα η σεξουαλικότητα από την τεχνολογία.
Είναι κακό όμως που οι νέοι κάνουν λιγότερο σεξ;

Για εμάς που πιστεύουμε ότι η σεξουαλική δραστηριότητα έχει θετική επίδραση στο άτομα και τον πολιτισμό, ενώνει ανθρώπους και διαπλάθει συμπεριφορές, η απάντηση είναι Ναι.

80 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page